....................... www.guilthee.com | 2006 - 2014 | Veszprém


KEZDŐLAP

ENGLISH

SRPSKI
HÍREK | TÖRTÉNELEM | SZAVAK | MEGJELENT | CIKKEK | KONCERT | LETÖLTÉS | FÓRUM | KAPCSOLAT | LINKEK


2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006


2013. november 4.

A mai napon megjelent a negyedik lemezünk, EKLEKTIKA címmel.Soha egy anyagon nem dolgoztunk ennyit, még a Homunculus Paradoxonon sem, és itt most nem csiszolgatásra kell gondolni. Inkább az volt a nagy munka, hogy ezúttal a dobokat rendesen felvettük, nem pedig szemplerrel oldottuk meg. Az összes szöveg saját, nincsenek idézetek. Valamint megint színesíti az összképet Varga Betty is. A lemez hangzása sem egységes, mivel párhuzamosan lettek kikeverve Mr Match és Nagaarum dalai, és nem volt cél egymásra erőltessék az ízlésüket. Ha úgy tetszik, ez a dolog is a lemez címének a szolgálatába lett állítva...

Szerepelhet ez a kis írás itt most akár stúdiónaplóként, merthogy ilyent a Homunculus óta nem vezettünk. Nem mintha olyan sok mondanivalónk lenne...
Tulajdonképpen az egész tavaly év végefelé kezdődött... Nagaarum már nagyon be volt sózva egy új anyaggal kapcsolatban. Aztán persze, ahogy az lenni szokott, mindenkinél közbeszóltak egyéb dolgok is, így az anyag megírása tolódott hónapról hónapra. Naga egyébként úgy érezte, hogy a Szemantikai háromszögek nagyon "nagás" lett, ezért ezen anyag megírásának ügyében előszeretettel noszogatta a többieket, így a végén kb. a lemez fele ezúttal Mr Match agyából, illetve ujjaiból ugrott elő. Hangszeresen gyakorlatilag ketten rögzítettek mindent, az ének, a szövegek és az értelmi koncepció valamint a dalok sorrendbe állítása már hagyományosan VIII. műve.

Az egész terv megvalósításához nagy segítséget kaptunk Pócza Zsolttól, aki a celldömölki stúdióját rendelkezésünkre bocsájtotta három napra július végén. Nagaarum ütötte, amit kellett, közben Mr Match (illetve kisöccse és VIII.) a 40+ fokos stúdióban agonizálta végig a dolgot, no meg nyomta az egeret a számítógépen, és húzigálta a potikat a keverőn. A felvétel során, és a keveréskor sem használtunk triggereket, minden, ami szól az csak tiszta akusztika.
Aztán a gitárok és a basszus a megszokott VSTi módszerrel készült, vagyis a hangszerek nem erősítőkön és hangfalon lettek futtatva, hanem ment be a PC-be, majd utóeffektezés.
Ami még újdonság, az az, hogy megtanultuk (illetve Nagaarumnak a fejébe lett verve végre), mi a különbség dinamikus és kondenzátormikrofon között.
Ha esetleg egy kiadó ingert érezne kiadásra, bátran keressen meg minket, de azt kikötjük, hogy az mp3 pakk a letöltés link alatt marad.

ÉJFÉL UTÁN VAGYUNK!
DE MEGCSINÁLTUK!!!
Technikai problémáink akadtak. Sajnálatos módon elvesztek bizonyos (korábban már rögzített) sávok, de mi győztünk! Sikerült éjfél előtt befejezni mindent, így a honlapunkról már elérhetik Önök a legújabb büszkeségünket, az Eklektika című albumot! Az anyag olyan friss, hogy még röfög...


2013. szeptember 26.

Tehát... Nézzük, mik történtek 2013-ban...
A dobfelvételek sikerrel zárultak (július 26-27-28.). Ezúttal nem dobgéppel rakjuk össze a sávokat, hanem tényleges dobolás történt. Azután elkészült Nagaarum új gitárja (szeptember 16), amiről a fotó oldalt látható. A hangja meg nemsokára hallható lesz.
Mostanra a lemez teljes zenei anyaga nagyjából készen van, csak fel kell venni a gitárokat, a basszust és az énekeket.
Tegnap Mr Match és Nagaarum alkottak, és megszületett a GuilThee eddigi talán két legborzalmasabb dala. Még vállaljuk a dolgot, aztán eldől, hogy a lemezen is helye lesz-e.
Egyelőre munkacíme van a lemeznek, és gyakorlatilag a borító is kész, csak finomítani kell rajta kicsit.

Videoklipen agyalunk...


2013. január 27.

Örömmel jelentjük be, hogy új albumunk munkálatai idén kora tavasszal elkezdődnek, de most a szokásos menettől kissé eltérően... A zenei rész komponálásába nem kezdünk bele mindaddig, amíg a magyar nyelvű szövegek nem készültek el. Úgy gondoltuk, hogy amint a felvételi és keverési feladatok befejeződnek, az új szövegek angol nyelvű fordításait is közzé tesszük, mivel elég sokan érdeklődtek iránta mostanság...


2012. augusztus 15.

A
Fémforgács Metal Site aktuális (214-ik) Hangpróbáján a Szemantikai háromszögek is szerepel. Ezen a linken lehet az eseményt nyomon követni! 25-én zárul.


2012. július 11.

Az utóbbi időben elég sok rajongónk érdeklődött a lemezeink fizikai formátumával kapcsolatban. Jelenleg kiadót keresünk, mivel mi is érezzük a szükségét a fizikai megjelentetésnek. Eddig két megkeresést kaptunk, de a feltételek nem voltak megfelelőek.
Ha önnek kiadója van, és érdekelné egy esetleges együttműködés a zenekarral, szívesen tárgyalunk.
Két kikötésünk lenne...
Az egyik, hogy a hanganyagok továbbra is ingyenesen letölthetőek legyenek a honlapunkról. Ez elsőre furcsán hangzik, azonban belegondolva teljesen logikus. Ma már senki nem vesz lemezt úgy, hogy előtte ne hallotta volna már azt. Ha mégis megvenné valaki enélkül, nagy esély van rá, hogy pár napon belül valami zenemegosztó oldalon megjelenne, bizonytalan minőségben/összetételben. Akkor inkább ésszerűbb, ha a zenekar a saját oldaláról teszi azt elérhetővé, ezzel garantálva, hogy ami onnan letölthető, ugyanaz lesz a lemezen is.
A másik dolog, amihez ragaszkodunk, hogy a hanganyagok nem lehetnek újrakeverve/maszterelve, mivel az eddigi hangzás nagyon fontos ahhoz, hogy a GuilThee eszmeisége átjöjjön, illetve a korhűség, és az akkori és a jelenlegi tudásunk kivetülése megmaradjon.

- GuilThee -

2012. május 21.

Ja! Már csak itt nem hirdettük be új társunkat/régi barátunkat, aki mostantól velünk együtt építi tovább a GuilThee birodalmat. Gregorich Bálint néven anyakönyvezték, de a zenekar történelmében mint Mr Match fog szerepelni. Kreatív energiáit leginkább a szaxofonján fogja kisütni, de pár hete magával vitte a midi billentyűzetemet, így látok rá esélyt, hogy a banda történelmében először ujjakkal feljátszott szinti/billentyűtémák is meg fognak szólalni. A Szemantikai háromszögeken a hangját is lehet hallani, valamint egy dalban gitározik is. A Homunculus Paradoxonon a szintibe nyúlt bele az első tételben.

- Nagaarum -

2012. május 7.

Megjelent a Szemantikai háromszögek! Letölthető INNEN.

2012. április 2.A GuilThee harmadik nagylemeze egyelőre nem jelenik meg fizikai formában. Azon megfontolásból döntöttünk így, mivel nyomot CD-ket szeretnénk forgalomba hozni, amit csak akkor tudunk megvalósítani, ha jelentős számú megrendelésekkel bírunk. Ugyanis a CD nyomtatás sokkal költségesebb, mint a sokszorosítás, megjelenésében viszont jobb minőséget képvisel.
Jelen állás szerint ezt csak úgy tudnánk elérni, ha egy kiadó érdeklődést mutatna munkásságunk iránt, vagy rendelkezésünkre állna nagyobb anyagi összeg, amit saját belátásunk szerint használhatnánk. Amíg ez a helyzet nem változik, minden érdeklődőnek, rajongónak, kritikusnak be kell érnie a közzétett .mp3 formátummal, valamint a csatolt kiegészítőkkel (borító, szövegek, press kit, stb...).
Tudjuk, hogy ez méltatlan nem csak a rajongókkal, de azokkal szemben is akik különböző médiumokban véleményezik az anyagot. Ezért minden erőnkkel azon leszünk, hogy mihamarabb minőségi hordozható hanglemezeken is elérhető legyen az anyag és a rajongók kitartását, valamint a kritikusok érdeklődését, értékelését kézzelfogható példányokkal tudjuk meghálálni.
A megjelenés egy hónap múlva várható.
Addig leleplezzük a borítót és a lemez címét: Szemantikai háromszögek

2012. február. 07.

A zenekar a harmadik lemezen dolgozik. A dalszerzés a szokásos módon megy - egy ember egy dal. A stúdiózásra viszont új módszert találtunk ki, igazából nincs is klasszikus értelemben vett stúdiózás most. Minden hangszer felvétele otthon zajlik, így nagyon kényelmesen vagyunk. A lemez fele tulajdonképpen készre van keverve. A megjelenés időpontja még képlékeny.
Jelenleg VIII. írja a szövegeket.

Kiadót nem keresünk. Ha esetleg megkeres minket valaki, szívesen tárgyalunk, viszont ahhoz ragaszkodunk, hogy az anyag innen is ingyenesen letölthető legyen.

Zenekari fotók klasszikus értelemben a jövőben nem kerülnek publikálásra. Az eddigiek maradnak a galériában, mint a történelmünk része, viszont mostantól a GuilThee arctalan zenekarként működik tovább.

2011. november 13.

Az idei év utolsó lemezmegjelenését jelentjük be ezennel. Gábor zenei defektje a Nagaarum megszülte a Nanoverzumot, ami mellett az ingyenes pakkban megtalálható egy másik gyöngyszem a Müontól, ami Pirisi Ákos (October Sun, To-Mera) szólóbandája. A Müon hasonlatos zenei vízeken hajózik, mint a Nagaarum, bár a Hét ég című album az előzőnél mozgalmasabb, több hangszerre megkomponált mű.

A két lemez csak együtt tölthető le
erről a címről.

2011. október 27.

A GuilThee ez év augusztus 16. óta trióban működik, mivel Károly barátunk úgy döntött, hogy elhagyja a legénységet. Az ok a következő... Mikor három éve együtt folytattuk a zenekart, ő egy koncertbandába szállt be, mára viszont már próbáink sincsenek, nemhogy koncertek. A januárban megjelent második lemez, a Homunculus Paradoxon óta eltelt időben elkezdtük írni a harmadik anyagot, ő azonban pihentőt szeretett volna, illetve inkább élő előadást, mint ismételt komponálást.
Az én véleményem az, hogy a zeneipar átalakulása olyan eseménysorozatot indított el, ami ellehetetleníti a kis bandák élő szerepléseit, mivel a koncert/turné/fesztiválkapacitást nagy szervezőirodák kaparintják meg. Miért? Marha egyszerű. Mivel a lemezeladás megszűnt, a pénz mostantól egyedül a fesztiválozásban, turnéztatásban rejlik.
Kétféle banda marad életben. Az egyik az, amelyik be tudja magát fizetni/nyalni ezekhez az intézményekhez, a másik pedig amelyik rendelkezik a tudással és eszközparkkal a lemezek megjelentetéséhez. A GuilThee az utóbbi. Senkire nincs szükségünk egy lemez megírásához, és fizikai előállításához. A terjesztést meg megoldja a számítógépekbe hátulról bemenő kis drótocska.
Őszinte szívből kívánom neki, hogy az Animid Effecttel sikerüljön utat törniük a siker felé. A GuilThee a második módszert választja. Ez nem jelenti azt, hogy soha többet nem lesznek koncertjeink. Ez nem jelent semmit. Tesszük a dolgunkat.
A harmadik lemez munkálatai már csak 2012-ben kezdődnek el.

- TéGé -

2011. szeptember 30.

Három nappal ezelőtt megjelent Gábor új szólólemeze a Nagaarummal Űrkert néven. Zeneileg és hangzásban az előző anyagot viszi tovább. Idén még egy lemeze fog megjelenni egészen rendhagyó formában, tisztán ambient stílusban.

Link:
Nagaarum - Űrkert

2011. szeptember 19.

Állandó vendégénekesünk Varga Betty felénekelte a zenekar ministúdiójában Schubert Ave Maria-ját, hogy egy nemes eseményen felzengjenek a szép dallamok.
Rövid egyeztetés után a tagság úgy döntött, hogy ezt a zenei élményt megosztjuk a honlapra időnként ellátogató barátainkkal.

Link a letöltéshez:
Varga Betty - Ave Maria (Franz Schubert)

2011. szeptember 02.

Ezennel végére értünk a werkfilmünknek. "Így készült a Homunculus Paradoxon". Stúdiós pillanatok, interjúk, miegymás... Bevágtuk a Succubi exkluzív, demós verzióját... a végén pedig Balázs szaxofonozik lengében...
Ezen a címen érhető el.:

http://www.youtube.com/watch?v=2UnZhSVcvRU - ez így nagyban nyomatja...

Akinek meg jó ilyen kicsiben, hát nyomja innen, mit bánjuk mi...:
2011. augusztus 08.

Elkészült Gábor egyszemélyes zenekarának, a Nagaarumnak az első videoklipje. A forgatás nagyon puritánmód zajlott, és a stúdiómunkák sem tettek ki pár óránál többet.
Itt csodálhatjátok meg:
2011. július 17.

Felkerült a letöltés menüpont alá a tizenegyedikei Tilos Rádiós interjú hanganyaga.

Fotósunk, Köles Misi új galériája (The Very Best Of Me) a következő linken csodálható meg: http://kolesm.500px.com/#/0
Honlapja pedig a koles.hu címen található.


2011. július 06.

Hétvégén két barátunk, Oravecz Zoli a Shockmagazintól és Szappanos Zoli a Rockerektől meglátogatott minket Veszprémben. Pár fotót feltettünk a galériába.

A másik hír, hogy 11-én este nyolc és tíz óra között a Tilos Rádió lát minket vendégül a Gorezone magazinban élő adásinterjúra. Pár szám elhangzik a Homunculus paradoxonról is.


2011. június 14.

Megjelent Gábor első szólólemeze. A project végülis a Nagaarum nevet kapta.
A lemezen 56 perc anyag kapott helyet 11 tételben, címe Űrerdő. Műfajilag az ambient és a black metal a jellemző. Egyszerű, komor és lehangoló. Koszor, dohos, csiszolatlan hangzás, analóg szintik.

Letölthető a hivatalos honlapról:
www.nagaarum.com


2011. április 08.

Ingyen letölthető az összes lemezünk és a demók a "letöltés" menüpont alól!
Mindemellett a Lustration és a Homunculus Paradoxon lemezből is lehet rendelni (mármint CD-t) e-mailben, ha valaki nagyon szeretné kipakolni őket a vitrinbe.

Ezidáig 7 kritika született a második korongról. Összegyűjtve olvashatók a cikkek között.

Közben pár téma születőben van a harmadik lemezre is, amivel az eddigi leggrandiózusabb vállalkozásunkba fogtunk bele.


2011. január 31.
HOMUNCULUS PARADOXON lemez


Meghallgatható az új lemez a Mymusic oldalunkon.
A mai napon elintéztük a jogvédelmet. Kiadó keresés nem lesz, mert minek?
Aki szeretné veszteségmentes formátumban beszerezni, az nemsokára megteheti ezt, ugyanis a MÉZ Nonprofit Kft. fogja ezt is terjeszteni, akárcsak a Lustration-t.

A GuilThee mindig a netes és a nyomtatott sajtóban való promózást tekintette a legfontosabbnak, ez most is így lesz, ezért amint a CD-k elkészülnek fizikai valójukban, elkezdjük azt is.

2010. december 17.

Készen van a Homunculus Paradoxon.
Végeztünk a teljes keveréssel és maszterrel. A hangzás sokkal jobb, mint a Lustration esetében, mivelhogy a gitár és basszussávok sokkal kevesebb effektet kaptak, így tisztábban és dinamikusabban szólnak.

Most a jogvédelem, és a terjesztés ügyintézése folyik. Misi közben szerkeszti a borítót, amivel egy egészen különleges meglepetés is együtt fog járni azok számára, akik fizikai valójában is szeretnék a korongot magukénak tudni.
Nagy öröm a számunkra, hogy eddig 16 helyről (netes és nyomtatott sajtó) jelezték, hogy kérnek promóanyagot.
Az anyag hossza közel 49 perc.
Januárban lesz meghallgatható a
Mymusic profilunkban jó minőségben.

2010. november 15.

Stúdiónapló - 3.rész
(Emil tollából)

Pécsről vágtában egy álmatlan éjszaka után, felszállok a vonatra egy sörrel a kezemben. Leülök – mondhatni – lerogyok, és nézek bután, Majd remegő kézzel tízkor, széntablettát veszek be.
Elisabeth Shue velem szemben valamit olvas, kicsit telefonál; szól, hogy jól van, mindjárt indul. A táskámnak keresek helyet. A fülke tágas, az ablak is. Rajta a kövér napsugár benyúl.
Veszprémben ismerős arcok várnak, mintha tudnák vigasztalni kell, mert rosszul vagyok az izgalomtól. Éhes vagyok, ég a belem, jól esne egy cupák. Erre gondolok, közben TG csendben leparkol.

"Meeeeeegjöttünk!" sikít a véremben az adrenalin. „Estére már az alkohol veszi át a helyét!”, idézem saját magam, mint egy újrajátszott film.
Vaddisznó nyomja a mikrofont. Hörög. Nem herélt. Gyorsan végez dolgaival. Borzol az izgalom, hogy mindjárt én jövök. Gyorsan mondok egy szar poént. Anita nevet, hogy lelket öntsön belém. Bevallom tényleg nem volt jó, mégis nevet, majd nyúl a borér. A GuilThee-múzsa cigire hív, hátha az segít. Megkínál, meggyújtja, egy hosszút szívok a füstből. Rosszul vagyok, mégis homunculus vére hevít. Még egy szar poén. Csüng a légben, áll, fázik, eldől.
Én jövök! Sima succubi combok cirógatnak, valamilyen erőtlen hang elhagyja torkomat.

"Ilyen embert – gondolom – ki nem nézne bigottnak?"

Hangom lenne a kard ha lenne rajta markolat.
Fél óra múlva elértem azt a szintet, hogy már Attila nem csak "sitting in the grawe of tolerence" hanem érdemben is felvehetett néhány, vagy pár fejben megszületett gondolatot amely magyaráz valamilyen középkori pasasról aki ölt, és pusztán azért mert megszületett, készítetett úgy érezte, hogy soha-soha senkié nem volt, mégis őszintén megbánta amit elkövetett.

2010. október 18.

Stúdiónapló - 2.rész
(Károly tollából)

Befejeztük a hangszeres felvételeket (legalább is amiket Atesznál veszünk fel - Gábor).
A másik gitároldalon ismét két fej-két láda együttese hasított, azzal a különbséggel, hogy most egy Peavey 5150 és az én gitárom, egy Jackson Kelly XL PRO is megszólalt a Bill Lawrence pickup adta karakterrel.

A munka haladós volt, szombat délelőtt 11 órakor álltunk neki és 20 órakor fejeztük be, a szólókat is beleértve.
Ennek örömére este berúgtunk...

Mivel a két napra tervezett feladatot feleannyi idő alatt teljesítettük, vasárnap már foglalkozhattunk az énekkel is. Gábor üvöltözött, Betty énekelt és szavalt, suttogott és károgott, én pedig hörögtem.

2010. október 05.

Stúdiónapló - 1.rész
(Gábor tollából)

A következő dolgok történtek Bándon...
Megérkeztünk szombaton fél 9 után egy kicsivel. Összeraktuk a motyót, ami egy Marshall JVM és egy Crate fejből állt, valamint két Marshall 4x12-es ládából. Gitár gyanánt Atesz 30 éves Gibson SG-je szolgált, mivel Károly Jacksonja egyelőre C-re van hangolva a jövő hétvégi Animid Effect koncert miatt.
Tehát Balázs riffjeit 2 fejről és két ládáról vettük le. A hangzás vaskos, izmos, olyan, amilyennek lennie kell.

Vasárnap pedig én döngöltem fel a basszust, miután a lámpalázamat le sikerült gyűrni. A legnagyobb bók számomra a nap végén az volt, mikor Atesz azt mondta: ügyes voltál! Ami szerintem annak volt betudható, hogy életemben először nem vállaltam magam túl egy hangszeren. Nem vagyok basszer, tehát igyekeztem a leginkább minimál témákat feltenni. Volt egy rész, ahol próbáltam virgázni egy kicsit, de a többiek eléggé sablonosnak tartották, így inkább megkértem Ateszt, hogy játsszon ő rá egy rövid felfutást.
A basszushangzást egy Trace Elliot AH300-as fej, és két láda vezérelte, egy enyhe overdrive rottyintással.

Misi, a húgom és a sógorom fotóztak, videóztak. Atesz közben birkatürelemmel tűrte, hogy a stúdiójában időnként 3-4 ember is téblábolt az éppen izzadva melózó GuilThee tagon kívül.

Az ebédet mindkét nap Balázs szüleinél töltöttük el. A szombati menü egy valódi különlegesség, mákos-szilvásgombóc volt. Atesz nyolcat megevett...

2010. szeptember 29.

A hétvégén elkezdjük a Homunculus Paradoxon felvételeit Bándon az AMP Stúdióban.
Néhány cím a készülő anyagról:

Redhand Succubi Theory
Chorion
Manna Di San Nicola
Die Vier Junkfrauen
Útban délnek
Spire Disaster
The First Experiment

Gábor szeptember 10-én átesett egy kisebb ortopédiai térdműtéten. Részben emiatt, de inkább a basszusgitáros poszt üressége miatt a felvételekkor a basszust ő fogja kezelni. Egy évet ki kellett hagyjon a dobolással (térdbaj), így némi időbe fog telni, míg visszatérhet eredeti hangszeréhez. A felvételen ismét nem lesznek élő dobhangok, így a megjelenés időpontját ez a körülmény nem befolyásolja.
A női vokálok színesítéseként Varga Betty testvére, Anita hagja is megjelenik majd itt-ott a felvételeken.

2010. szeptember 05.

A Lustration lemez borítójának alkotója, aki Pataki Zoltán, aki tetoválóművész, aki kritikus-újságíró kiállítást tart 2010. szeptember 10-én Pécsett a Kanta Bárban.

A kis képre kattintva láthatjátok a plakátot nagyban.

- TéGé -

2010. augusztus 28.

Három hétvégén keresztül fogunk stúdiózni Bándon, Pallagi Atesznál. Egész pontosan október 2-3-án, 16-17-én, és november 6-7-én.
A ritmusgitárok, a basszus, és az ének biztosan ott lesz rögzítve. A szólók, és az akusztikus gitár nem 100%, mivel vettünk egy nagyon brutál hangkártyát, így ha netán kevés lesz az idő, akkor azokat otthon is meg tudjuk csípni. Valamint ha valakinek korszakalkotó ötlete támad vokáltéren, még azt is bele tudjuk illeszteni utólag.
Lesznek az anyagon ipari és környezeti zörejek is. A mostani felszerelésünkkel akár az erdőbe is kimehetünk madárcsicsergést rögzíteni.

A dob ismét a jól megszokott szempleres módszerrel készül, azzal nem óhajtunk sokat bonyolítani.

A felvételekről természetesen készülnek fotók, és ezúttal egy kis filmecske is.

2010. július 9.

Gábor elkészült az új honlapjával!
A www.gabortoth.com címen érhető el.


2010. május 16.

12 számos lesz az új lemez.

47 perc játékidőt demóztunk fel az elmúlt fél évben. Elvenni nem fogunk belőle. A GuilThee-nél általában nincsenek kuka témák, amit egyszer megírunk, az rendszerint marad is. Ezúttal mindenki kivette a részét a komponálásból. A zúzda témák nagy része megint csak Károly ujjaiból pattant ki. Gábor és Balázs két számot írtak a metálos szekcióhoz. Emil átvezető témát hozott, és néhány dobtémához adott tippet. A pszichedelikus részekkel ismét Gábor fog fűszerezni.
Most következik a szöveg- és az énektémák megírása. A dalok sorrendjét Emil fogja meghatározni. Betty ismét okoz majd lágy és ideglelős pillanatokat a korongon.
Egyébként a demózáshoz kizárólag próbateremmentes módszereket használtunk ismét, így a felvételek (amik ősszel várhatók) előtt meg kell tanulnunk a nótákat...:-D

15-én szombaton (vagyis tegnap) rendeztünk egy összejövetelt Károly örvényesi rezidenciáján, ahol kedveseinkkel, illetve szükebb baráti körünkkel ünnepeltük meg az új hanganyag megírását. Misi is ott volt, neki köszönhetően újabb fotók érkezése várható a galériába, olyannyira, hogy heves tiltakozása ellenére őt is sikerült megörökíteni.

< < < Mellesleg Risztosz Kuzmin kishúga billentett pár sziporkát. Aki látni akarja nagyban ezt itt, az klikkeljen erre a kis ikonra itt baloldalt! Most... Vagy lehet később is.
Nemsokára a Misi által készített fotók is megtekinthetők lesznek a galériában.

> > > galéria

- Hurry Kán -


2010. március 11.

Most szólok!


2010. március 7.

Back to júeszeszár!

Ha valakit érdekel, hogy néz ki Hunország szellemileg vezető zenekara egy elhagyatott szovjet laktanyában, akkor az nemsokára úgy fog ébredni, hogy minden vágya teljesült.
Előző egyeztetéssel sikerült meggyőzni a magyarországi katonai attasét arról, hogy a hadseregnek milyen jó lesz az, ha mi egy ilyen helyen csinálunk néhány fényképet a bolgár Playboy fotósával Risztosz Kuzminnal, mivelhogy a személyes fotósunk épp Fokvárosban fotózott a Cosby, Stills, Nash & Young emlékkoncerten.
A képekről süt a darknesz, a szigor és a hevimetál.
Yeah!

U.i.: A harmadik képen azért nézek ki hülyén, mert valaki drogot rakott a kokainomba.

- VIII. -
Az Emil által említett képek Misi ápolása után megtekinthetők lesznek a galériában. Majd szólok. Jó? Több mint egy éve nem készült rólunk kép.
Meg írtunk megint egy számot. Kábé négyen.

- TéGé -


2010. január 9.

BÚÉK minden kedves látogatónak!

Egész jól haladunk a második lemez komponálásával. Károly nálam töltötte az elsejét-másodikát. Kellően ellazulva megírtunk egy 6 perces ópuszt, ami a Beloved Wife of Man-hoz hasonló monumentális hanghordozást fog képviselni.
Mintegy 22 perc vázlatunk van eddig, plussz Emilnek is van egy-két elvont ötlete.
A napokban fog eldőlni, hogy mikor látjuk egymást ismét. Misit is beinvitáljuk a szeánszra fotómasinájával, így lassan egy év után ismét megnyilvánulunk teljes világi nyomorúságunkban.
Egyébként eltelt egy év anélkül, hogy egyetlen egy koncertet is adtunk volna. Viszont a Lustration-nel megjelentünk 8-10 kritikai oldalon, készült nyomtatott sajtóban is kritika, a Metal Hammer Hangpróba rovatában is szerepeltünk, és volt velünk idén is élő rádióinterjú a Tilosban.
Mi elvagyunk, köszönjük. A rivaldafény nem hiányzik. Aki villogni akar hajrá!

- TéGé -


2009. november 15.

Tegnap végre ismét összefutott a tagság egy konkrét megbeszélésre, valamint a kocka segítségével és némi szesszel magunkban meghozni néhány döntést a jövőre vonatkozóan.
A legelső sajnálatos hír, hogy Vértesi Pesta már nem tagja a GuilThee-nek. Jelenleg négytagú zenekar vagyunk, mint a kezdetekkor, bár jelenleg nincs basszerosunk. Viszont nem is keresünk. Az esetleges koncerteken, amik szóba jöhetnek Emil fogja kezelni a mackót. A felvételeknél meg négyőnk közül valaki fogja felhelyezni a mély sávokat. Esetleg többen. Vagy ahogy a helyzet hozza...
Az új hanganyag, mint már azt múltkor említettünk X hónap, Y hét és Z nap múlva fog megjelenni. Az eddigi pszichedelikus betétek nem fognak külön számokat alkotni (illetve nem feltétlenül), azokat igyekszünk inkább beledolgozni a zúzdába. Varga Betty ezúttal is szerepelni fog angyali hangjával a produkción. Emil egy teljes kerettörténetet szeretne papírra vetni.


2009. október 23.

A Nemzet ünnepének napján a GuilThee elkezdte megírni második lemezét. A szokásos boszorkánykonyhás módszerrel fog születni ez a cucc is, szóval a valódi próbatermi lekvározást valószínűleg mellőzni fogjuk a legtöbb tétel esetében. A fedélzeti idő 13 óra 50 perc. Roy mintegy félórája küzd, hogy az intróra értékes húrjátékot agyaljon ki.
Lekopognám, hogy a technika eddig nem tudott túljárni az eszünkön...

Mivel ezúttal nem hajt minket semmiféle gonosz náció, a legnagyobb nyugalommal, és minden lazaságunkat hadrendbe állítva állhatunk neki valaminek, ami kedves füleiteknek és lelketeknek felüdülést nyújt majd X hónap, Y hét és Z nap múlva.

Kovács alvajáró Tamásnak és Pallagi október Attilának köszönjük a technikai segítséget! Mert azért szórakozottak vagyunk még...


2009. szeptember 27.

Gábor júliusban összefutott Kovács Tomival (Lunatic Asylum), és ez a találka életre hívott egy szörnyszülöttet, melynek neve: Krampüs.
Sebességre és mélységre, dallamos éneket nélkülöző acsarkodásra kiélezett grindcore muzsika létrehozása a cél. A hivatalos oldal a www.krampusband.com címen érhető el. Az első négy szám meghallgatható a Myspace-en.

Az első fellépés Ajka-Padragkúton lesz a Művelődési házban okt. 26-án 18:30 körül.


2009. július 24.

Sziasztok!

A Nagy Nyári Háromszög alatt merengünk a hétvégén hárman (Pesta-Roy-én) a múltról, a jövőről, és bársonyos nedűvel ápoljuk kiszáradt és a melegben szálló portól-hamutól berekedt torkunkat. Kedveseink, barátaink, családtagjaink is ott lesznek páran ezen a nemes eseményen a Balaton mellett, sőtt! Tiszteletét teszi Gergő is, egykori alapító tag, ideiglenes basszgerenda, és a The Three Knot Lane szövegírója, hörgőse, borítótervezője, valamint a GuilThee logójának megalkotója.

Mostani hírrózsánk aktualitása a Mymusic zenei portálon megjelent kritika a Lustraion-ről. Ja, igen... Mellesleg, aki még nem vette észre, ott jó minőségben meghallgatható mind a tizenhét GuilThee nóta (demók és a lemez).

Itt a link a kritikához.
Itt pedig a meghallgatom-oldal.

- TéGé -


2009. május 28.

Zenekarunk ismét meghívást kapott a Tilos Rádió Gorezone magazinjától, hogy ott élő adsba beszélgessenek velünk Vityáék. Ha még ez nem lenne elég, a Lustration lemez ősbemutatóját is ott tartjuk meg.
Az időpont: június 15. este nyolc.
A beszélgetés közben lehet csetelni. Ha valakinek halaszthatatlan kérdése van a bandával kapcsolatban, felteheti.

Kértünk technikai segítséget a Dalok.hu-tól, mert sokan panaszkodtatok, hogy nem megy a letöltés.

Összegyűjtve megtalálhatóak az eddigi kritikák a Lustration-ről is a "cikkek" menüpont alatt. Külön öröm számunkra, hogy bejutottunk a Metal Hammer májusi számának Sokkoló korongok rovatába, ahol 8 pontra értékelték a produkciót a 10-es skálán.

- TéGé -


2009. április 18.

Pataki Zoli tetkókat is készít. Egy ügyfele olyan heves érdeklődést tanúsított a GuilThee borítóján szereplő kedves arc iránt, hogy a dolog meg sem állt a bevarrásig. A tetkó pár napos. Igazi szép pompájában akkor fog villogni, ha beálltak a színek. Ezt Zoli magyarázta így, mert nem értek ezekhez a dolgokhoz...

A döntéshez ezúton is gratulál zenekarunk!

- TéGé -


2009. március 25.

Kattints IDE a Lustration letöltéséhez!


2009. február 24.
LUSTRATION lemez


Akik már nagyon várták, hát szólunk végre, hogy kész.
A teljes 45 perces hanganyag 2 hétig lesz meghallgatható a myspace (www.myspace.com/guilthee) oldalunkon. Hamarosan megvásárolható lesz az egész lemez ezúttal már kiváló audió minőségben a netről, a terjesztést illetően már lezárultak a tárgyalások.
Pataki Zoli barátunk grafikáinak köszönhetően a borító is készül, a munkálatok hamarosan véget érnek. Reméljük, hogy a cucc mindenkinek diszkréten lezúzza a haját a helyéről. Hallgassátok!

A kezdőlapon pedig szavazhattok, hogy melyik a legütősebb nóta.

2009. január 29.

Beneveztünk a Rock Space tehetségkutatóra.
Mivel egy 45 perces anyag fel van véve, egyértelmű, hogy nem az első díjra fáj a fogunk. Sokkal inkább a közönségdíj vonz minket, amihez sok-sok szavazatra van szükségünk.
Szavazás alapján az Embarrassment... című dalra esett a választás.
A keverés nem végleges.
Ezen a linken lehet szavazni meghallgatni: klikk

2008. december 6.

Stúdiónapló - 3. rész
(Betty tollából)

Mikulás napján, december 6-án újra összefutottunk Atesz stúdiójában, Betty, Roy és Gábor. Szép kis ajándék, állandóan csak a munka. :) Persze ez élvezetes, szóval senki nem panaszkodott.

Elsősorban az akusztikus gitársávokat kellett felvenni, melyek a múltkor elmaradtak. Ez sikerült is, bár kissé elhúzódott. Mivel az idő behatárolt volt, így sajnos most sem végeztünk teljes körűen. Nekem szerencsére egy teljes track-et sikerült végigvinnem, de maradt még hátra munka. Emil nélkül kissé nehéz volt, mert az énekes könnyebben kiharcolja az akaratát, de így sem volt semmi probléma. Ismételten előjött a régi nagy gondunk, a H hangolás hátrányaival együtt járó lassú munkavégzés. Ami még szintén hiányzik, az Pesta a teljes basszer feljátszással. Ez még a hövő év zenéje lesz. Attila is eléggé elfoglalt.

Amit erről a napról még érdemes megjegyezni az, hogy kissé embert próbáló volt. Úgy érzem mindenki tanult belőle egy kicsit és önmagára kivetítve levonta a konzekvenciákat. Nevezetesen például azt, hogy a minőségi munkához bizony idő kell, nem érdemes sietni, viszont illik és érdemes készülni egy előre megbeszélt munkára, valamint egy munkanap mondjuk alap esetben 8 órából áll és nem kevesebből. Ezen kívül én úgy éreztem hamar elröpült az idő, és vicces is volt a részem, bár úgy hiszem egész jól ment.

Attiláról fontosnak tartom megjegyezni, hogy birkatürelme van, ezen kívül csakis maximális teljesítmény esetén fogadja el a munkát, nagyon pozitív ember, és csak jókat tudnék róla mondani, ezt pedig nem kívánom túlzásba vinni, úgyhogy róla ennyit.

Viszonylag hamar leléceltünk, de mindenki a hétvégi próba lázában ég, a fiúk készülnek gőzerővel. Valamint egyelőre úgy tudom, vita tárgyát képezi a koncertidőpont 19-e, de ez majd még kiderül. 20-a biztosnak tűnik Veszprémben. Én, személy szerint azt remélem, hogy láthatom még őket élőben akkor, semmi pénzért nem hagynám ki. Amit ettől a koncerttől várok az lenne, amit még tavaly kaptam élményként: mindenkinek az arcába közvetlenül a sallangmentes csupaszmetált, jó sok brutalitással megfűszerezve, pózok és keménykedés, nyegléskedés nélkül. Hajrá fiúk!


2008. november 24.

Stúdiónapló - 2. rész
(Gábor tollából)

Még a hirtelen leszakadt novemberi hó sem akadályozhatott meg minket abban, hogy kikocsikázzunk a Bakonyba a hétvégén. Felment az énektémák 90 %-a. Emil és Betty mintegy 15 órát dolgoztak Atesznál szombaton illetve vasárnap. Mind a hörgések mind a dallamos részek rögzítve vannak, valamint eddig tőlünk nem hallott sikolyok, nyöszörgések, és egyéb torokkal létrehozott hanghatások is ki lettek dolgozva. Az egyik dalba még Gábor is beletett egy 20 másodperces vokált.

Összességében visszatekintve a felvett anyagra, black, death valamint gótikus hatások lesznek jellemzőek az énekre.

Különösen pozitív tény, hogy egy csomó ötlet helyben lett kitalálva, így az egész dolognak erős improvizatív jellege van. Bár ez miatt lassabban haladtunk, Atesz pedig újabb sikeres vizsgát tett türelemből. Aztán vasárnap este 8 előtt (10-kor kezdtünk) ránk nézett dagadt szemeivel, és ennyit mondott:
- Mára vége...

Egy átkötő tétel női éneke maradt vissza összesen.

Misi ismét benézett a felvételek közben, így tovább bővült a fotóarchívum.


(Emil tollából)

Szent Celília napján, november 22-én szombaton - nem előre kiszámítva, de azért reménykedve a legjobbakban és hálásan, hogy így esett az időbeosztás - Emil elkezdte az énekek felhörgését/sikitását, pillanatokonként sejtelmes mondását, valamint reménykedve a Szent legnagyobb jóindulatában és pártfogásában, Atesz türelmében - néhány téma feléneklését is. A végső eredmény kielégétő lett. Legalább is a nyersanyag ezt mutatja.

Vasárnap reggel már Lillith, a vöröshajú démon és nyomorbadöntő; elkezdte zenei színfalak között, a dobok kimért dobogásában és a gítárok cinikus párbeszédében, lüktetésében végrehajtani a Kígyó (megszemélyesítés) bőszítő tervét, és almával kínálta férjét, hogy együtt döntsék nyomorba az alakuló világot. Megbéklyózva a hangok által - melyek azért (is) kerültek rögzítésre, hogy egy változatlan forma ölelje magába a mítoszi, többfajta tartalmi szerkezetét, és pontosított nyomatékossága kihangsúlyozza egyik üzenetét: a cselekmény szereplői, felfogják hibájuk súlyosságát és az elátkozott földre jutnak. A sötétség a fájdalom terít be mindent, nehéz a szívűk és nagy a fájdalmuk. Csak sírjaik várnak rájuk homokszemfedővel.

Ez volt az utolsó dal a sorban melynek szövege rögzítésre került "hörgősünk" által.

Majd következett a kristályhangú - mint a mennyből érkező megváltás a két fenti bűnös számára - Betty. Kifionomult zenei ötletei reményt, és megváltást ígértek Lilith hálátlan bűne miatt. A rosszul öltözött herceg várában sikolyai megpecsételték a kiváncsi feleség sorsát. Megtanít bennünket engedelmeskedi olyan dolgoknak, melyek ellen nem tehetünk semmit. Melyek ellopják belőlünk a szuszt és csak megyünk, űzve önnön önpusztitó génjeink által az előrekészített sírjaink felé, engedelmeskedve az elmúlásnak.

Nagyjából ennyi történt a muzsikusok védőszentjének hétvégéjén, de még visszavan néhány simítás, nehány kiegészítő gondolat nyomatékosítása, a remény csillagának visszaállítása az égre, amit majd Betty "reversel" bársonyos hangjának segítségével.


2008. november 17.


Stúdiónapló - 1. rész

A festői szépségű kis faluban Bándon kezdtünk neki a harmadik hanganyagunk - remélhetőleg most már lemez - felvételének. Bő egy hónapig fog tartani, amíg minden sáv rögzítve lesz. Károly kezdte a munkát, majd vasárnap Balázs is felnyomta a ritmusait.
A felvételek idejére kaptunk egy KSP gitárt a készítőjétől, ami masszív mahagónitestével lágy brutalitást kölcsönöz majd a gitártémáknak. Decemberre marad a szóló és akusztikus gitár, január elejére a basszus. A szinti és dobtémák folyamatosan készülnek.
Mialatt mi hárman kint dolgoztunk Atesznál, Emil és Betty összeültek az ének ügyében, és 22-23-án azok is rögzítésre kerülnek. A szövegeket tekintve a GuilThee-től már eddig megszokott mély filozófikus mondanivaló várható. A korábbi demóktól eltérően két dalban hallható lesz magyar szöveg is.

Fotósunk Misi is kiélhette művészi hajlamait, és végre Emilről is készültek képek. Olyanok is, ahol van haja.
Félelmetes!

Pár dalcím az új anyagról:

Embarrassment of the Fall and of the Fool As Well
Regrettably Compound by the Son of the Adeptus and the Blind Mistress
Lilith and the Serpent
Minor Disturbance in the Spirit Sphere in Antiquity
Learn to Obey
Enuma Elis
S eljön értünk a fény

Atesznak 7 macskája van.

2008. szeptember 14.

A zenekar novemberben kezdi el a harmadik hanganyag stúdiófelvételeit Bándon Pallagi Atesznál. Terjedelmét tekintve mintegy ötven perc lesz. Jelenleg az előkészületek folynak.
Most már sokkal jobb hangrendszerünk van, ami azt jelenti, hogy profi hangkártyával, és stúdióhangfalakkal szerelkeztünk fel. Könnyű ezek után kitalálni, hogy saját mastert fogunk alkalmazni most is. Viszont ezúttal hagyni fogunk magunknak időt a rendes hangzás létrehozására, így a cucc szinte biztos, hogy idén már nem készül el.

A hátra lévő két hónap alatt a felgyülemlett nyersanyagok precírozása, csiszolgatása zajlik, valamint Emil megírja a szövegeket. Ebben a szellemben zajlott le a hétvégi próbamonstrum is.

A központunkat rövidesen elképzelhető, hogy áttesszük Budapetre. A próbatermünk ugyanis decemberben megszűnik, és Zsolt, a menedzserünk is felköltözött.

2008. augusztus 22.

Elkészült Pataki Zoltán barátunk honlapja, aki az új hanganyagunk borítóját tervezi és készíti. Ide klikkentve meg tudjátok nézni.

"...A külsőségek, a szövegek és a zene elszántságát és betegességeit fogják tükrözni, remélhetőleg képes leszek a mű atmoszféráját átadni vizuálisan is... illetve köszönöm a felkérést..."

2008. augusztus 09.

Július 23. óta a GuilThee új énekese egy vajdasági magyar srác, név szerint Csula Emil. Az új hanganyaghoz már ő hozza a szövegeket. Egy próbát nyomtunk le vele. Ide tartozó hír, hogy jelenleg a készülő új GuilThee műsorból 37 perc van készen gitárilag, dobilag, analóg szintetizátorokat illetőleg, valamint egy-két témára született már ének is. Teljes egészében a netre és az otthoni gyakorlásra hagyatkozva dolgozunk. Mostanra jutott el a zenekar arra a pontra, hogy nincs két tagunk, aki ugyanabban a városban lakna.
A netes promóra továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk.
Mindemellett a honlapunk is megújult.
Ezúton pedig felhívnánk a kedves publikum figyelmét arra, hogy a jövőben hivatalos információk a zenekarról elsősorban itt fognak nyilvánosságra kerülni. Természetesen a legitim internetes felületek (Myspace oldalunk, Mymusic oldalunk, fanzinek) továbbra is olyan híreket közölnek, amik tőlünk származnak.

TéGé


2008. július 15.

Tegnap a Tilos Rádióban adtunk interjút. A beszélgetés hanganyaga letölthető innen.

TéGé


2008. június 19.

Sziasztok!

Gergőnek személyes és zenei okok miatt távoznia kellett a GuilThee-ből. Kiszemelt emberekkel már megkezdődtek a tárgyalások a poszt betöltésére.

Jó hír viszont, hogy meghívást kaptunk a Tilos Rádió Gorezone magazinjába egy élő interjúra.

TéGé


2008. június 16.

Tegnap óta a zenekar új szervező - ügyintézője Czappán Zsolt. Koncertekkel kapcsolatban, technikai kérdésekkel őt lehet megkeresni ezen a címen.

TéGé


2008. május 7.

Gábor elindította Pigballoon névre hallgató egyszemélyes pszichedelikus zenekarát. Három szerzeményt meg lehet hallgatni a prodzsekt Myspace oldalán, egészen pontosan itt: www.myspace.com/pigballoon...

A venes fellépés betegség miatt elmarad... Bocsesz...


2008. március 26.

A hétvégi próbán meghallgattuk Soós Gergelyt, és mivel a teljesítménye meggyőzött minket, a Vezenen már ő fog énekelni. Ez azt is jelenti, hogy a tagság teljes lett.
A Mymusic Webcharton a számaink hat napja bitorolják az első hat helyet...:-D Köszönjük mindenkinek a segítséget, ami persze folyamatosan kell, így, aki kitart velünk, az nyomogassa csak a lejátszót itt:

www.mymusic.hu/guilthee

A Tilos Rádió GOREZONE magazinjától kaptunk egy megkeresést, hogy küldjük el a számainkat audio formátumban.

A vezenes fellépés után nekiállunk az új anyag írásának.

- TéGé -


2008. március 11.

Segítsetek!
A Mymusic oldalon van egy lejátszó. Ha ott lejátsszátok a számainkat, egy számláló jegyzi, és egy év végi összesítés után a legjobban lemezszerződést kapnak!
Itt a link, ha segítenél:

www.mymusic.hu/guilthee

- TéGé -


2008. február 10.

Elkezdődtek a próbák az új emberekkel! Most már neveket is mondanék, mert az első találka igen biztató volt.

Bachstetter Balázs barátommal annak idején a Lust nevű zenekarban kezdtünk el együtt zenélni. Ez nekem az első zenekarom volt. Közel nyolc éven keresztül nyomultunk Veszprém környékén. Ritmusgitáron fog játszani.
Vértesi István az egykoron legendás Black Molly bőgőse volt, jelenleg az Atis Mega Kabócák nevű ajkai rockzenekarban szerepel még. Vele az Ötödik Évszakban játszottunk együtt, miután a Lust feloszlott.
Ezen kívül felvettük a kapcsolatot Greskó Károllyal, az Animid Effect frontemberével, aki szólógitárosként funkcionál jelenleg, igaz egyelőre csak kisegít minket, mert a másik zenekar leköti az energiáit.

A Petivel való szakításunk után a hat demós szám továbbvitelére kaptunk jogosultságot, a már készülőfélben lévő daraboknak a dobsávjai maradtak meg, amire jelenleg szintiszőnyegek és egyéb masszív elborultságok készülnek... Lassan csörgedeznek a The Three Knot Lane demónkhoz kapcsolódó kritikák is, ugyanekkor felvettük a kapcsolatot pár kiadóval is.
Béke veletek!

- TéGé -


2008. január 15.

Még a The Three Knot Lane promóanyagok feladása előtt történt egy viharos esemény, ami a zenekar egész jövőjét új színben tűnteti majd fel.
Három embernek különböző okok miatt el kellett távoznia a zenekarból. Jelenleg egyedül vagyok, de már folynak a tárgyalások Peti, Gergő és Tibi esetleges utódjaival.

Harag nélkül sikerült elválnunk egymástól, bár Gergő egy darabig még ingadozott, hogy maradjon-e.

A zene is változni fog valamennyire.
A death metal alapok továbbra is meglesznek, de sokkal nagyobb teret kap majd a szinti, és amennyiben találunk olyan énekest, aki dallamot is tud énekelni, az is becsúszik majd néha.

Egyébként, hogy megemlítsek valami pozitív aktualitást is, felkerült a banda a magyar Wikipediára...:-) Ide klikkelve megnézhetitek a cikket.

- TéGé -


2007. december 31.

Szeretnénk minden kedves rajongónknak kellemes dolgokat kívánni a jövő évre!
Egy kis összesítés, hogy mi is történt az idén.
Kinyomtunk két demót. Mindkettőnek nagy műgonddal estünk neki, és úgy érezzük, hogy a tőlünk telhető maximumot ki is hoztuk belőlök...
Szembesültünk egy csomó szemétséggel, hazugsággal, kínoztuk mi is embertársainkat, még egymást is, de egyvalamit kijelenthetünk: FOLYTATJUK!

Most pedig következzék pár statisztikai adat:
2007. december 30.

Íme a borító teljes egészében. Gergő munkája.

2007. december 12.

The Three Knot Lane demó!

Hát készen van...

Már azt hittük, hogy a harmadik évezred vége előtt nem fejezzük (fejezik) be a munkálatokat, de végülis iszonyú sok viszontagság, kavarás, zenekaron kívüli akadályozó tényező után itt van a The Three Knot Lane demó, ami a második a sorban.
A történethez hozzátartozik az is, hogy a Citysoundban felvett nyersanyagot, végül saját magunk kevertük, mert a stúdióval képtelenség volt zöld ágra vergődni.

Az előzővel ellentéteben itt rendes dobok hallhatók és szintisávok is rákerültek az egyik nótára. Összességében véve meg vagyunk elégedve vele, reméljük, hogy már nem kell sokat kopogtatnunk egy rendes lemez anyagi hátterének a beújításához.
Folynak az előkészületek a próbateremben, ugyanis elképzelhető, hogy jövő tavasszal egy rangosabb bandát fogunk kísérni az országban. Tibi fog basszerolni a koncerteken.

A letöltések között találod a két nótát... Vigyed!


2007. október 31.

Rajtunk kivül álló okok miatt egyelőre csúszik az anyag végső keverése, de rajta vagyunk az ügyön. A studiózásról és Gergőről - a régi basszerosunk/új énekesünkről - pedig találhattok friss képeket a galériában.

2007. augusztus 31.

Szeptember 8-án megy Gergő felüvölteni a második demónk anyagát.
A felvételekről készül videofelvétel, valamint a galériánkban találtok képeket. A nóták hamarosan letölthetők lesznek a honlapról valamint a Myspace oldalunkról

2007. augusztus 6.

A felvételek augusztus 18-án kezdődnek. Most már biztosan lesznek szintisávok a végleges verzión.
Jelenleg technikai előkészületek folynak, ami alatt a megfelelő hangszerek beszerzését valamint ebből kifolyólag egy határozottabb hangzásvilág körvonalazását értjük. Az új anyag keményebb, pörgősebb, és bizonyos szempontból egységesebb lesz, mint az első.

2007. július 8.

Személyi változások történtek a zenekarban. Ádám és Tibi már nem tagja a Guilthee-nek. A felvételig már nem óhajtjuk a megüresedett két helyet feltölteni. A basszust Peti, az éneket pedig Nagy Gergő fogja felnyomni, aki alapító tagként a basszust kezelte tavaly. Arról, hogy visszatér-e a Guilthee-be, még nem tárgyaltunk.
Kellően rákészülve a dologra, talán megvalósíthatjuk azt a tervünket, hogy itt-ott szintisávok is kerüljenek az anyagra, kizárólag aláfestő elemekként.

2007. június 9.

Augusztus 13-ika után vonul stúdióba a csapat. Ezúttal élő dobok lesznek a felvételen. Ha minden jól meg profi hangzású, két számot tartalmazó demót fogunk készíteni. Azt még nem döntöttük el, hogy CD-n is elérhető lesz-e az anyag, de a letöltése valószínű, hogy lehetséges lesz a Myspace oldalunkról illetve innen is. A demó célja egyértelműen a promóció lesz kiadók illetve koncertszervezők felé.

2007. május 10.

1730 szavazattal a Mymusic oldalon a Guilthee lett az áprilisi hónap zenekara. Ez elsősorban NEKTEK köszönhető, amiért a legnagyobb köszönettel tartozunk. Ezzel lehetővé tettétek, hogy a zenekar 30.000.-Ft kedvezményt kapjon a budapesti Citysound Hangstúdió-ban, valamint egy teljes hónapig a Mymusic oldal kezdőlapján vigyoroghatunk. Két dal rögzítését tervezzük, amin már élő dobok lesznek hallhatók. A felvételt promóciós célokra fogjuk használni, és a Myspace oldalunkon lehet majd meghallgatni őket.

2007. május 8.

Koncert a Septicmen-nel és a Harlot-tal Várpalotán május 19-én!
Helyszín: Alagsor
Kezdés: 22:00

2007. április 26.

Szélsebesen változnak a dolgok. Koncertekkel, szervezési dolgokkal keressétek Szilágyi Annát (Valiur) itt: szilagyi.anna@guilthee.com.

2007. április 19.

Ma volt egy hónapja, hogy megjelent az első demónk. Egy gyors pillantást vetve a letöltésszámlálóra látható, hogy összesen 2396 db beütés volt egy hónap alatt. Köszönjük az érdeklődést!

Egy pár adat az elmúlt 30 napból:
A Mypace-en 1129 lejátszás volt eddig.
A Mymusicon jelenleg 1103-on áll a szavazatszámlálónk.
Megjelent rólunk 3 cikk különböző internetes portálokon.

Lassan elkezdjük a koncertezést. Ezzel kapcsolatos ügyintézéssel keressétek Tibit a nemeth.tibor@guilthee.com címen.


2007. március 31.

Kedves Barátaink!

Ha szeretitek ezt a zenét, és szimpatikus a banda, most nagyot segíthettek! Mondhatni most jött el a ti időtök...:-D!
A Mymusic oldalon minden hónapban szavazás van, és a legtöbb szavazatot begyűjtött zenekart díjazzák. Kérünk titeket, hogy látogassátok meg a mymusic-os regisztrációnkat, és tegyetek annyi voksot, amennyit csak tudok nekünk!
A számláló április elején indul, és minden nap lehet szavazni!!!

- Igen, szeretnék a Guilthee-re szavazni a Mymusic-on! -

2007. március 27. >

Sokan panaszkodtak, hogy nem megy a letöltés. Átköltöztettük a tárhelyünket egy biztonságosabb szerverre, így már hibátlanul megy a dolog. Jó töltögetést!

2007. március 19.

Lukács Robi barátunk jóvoltából most már működik egy letöltésszámláló is az oldalon.

2007. március 19.
The Ghost of Denying demó!

A demó teljes anyagát megtalálod a "letöltés link" alatt. Az első lépéseket január 25-én tettük meg, és mint az lenni szokott a vártnál kicsit később készültünk el. A csúszás oka elsősorban a kevés szabadidőnk volt. Közben egy kis változás történt a keveréssel kapcsolatban is, mivel Ákosnak előre nem látható dolgok jöttek közbe, így a megoldás végülis az lett, hogy magunk csináltuk meg.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik segítettek minket az anyag elkészítsésében, és Ákosnak is, aki sok teendője mellett is rendelkezésünkre állt, ha valamiben elakadtunk. Köszönjük a türelmet azoknak a személyeknek is, akik vártak ránk, és leginkább neked, hogy hallgatod!

Fogyasszátok egészséggel, csak el ne csapja a hasatokat! Ha meg nem bírjátok megemészteni, mehet a szomszédnak...!

Peti, Gábor, Ádám, Gyuri, Tibi


2007. március 02.

Új képek a The Ghost of Denying demo felállásról!


2007. február 24.

Gyuri feljátszotta a The Ghost of Denying basszustémáit. Fotók hamarosan várhatók a banda stúdióváltozatáról...


Gyuri


2007. február 17.

Úgy néz ki, hogy megtaláltuk az állandó basszert, egy tizenkilenc éves srác személyében. Németh Tibort Peti hívta, és ma lezajlott az első közös próba. A koncertezést már vele fogjuk elkezdeni.
Tibi


2007. február 11.

A hétvégén fel lett játszva a demó anyaga. A basszust Bánfalvi Gyuri barátunk kezelte. Ákos megkapta a sávokat, és azon nyomban neki is kezdett a keverésnek. Két számnak, a Soul Collector-nak, és a The Ghost of Denying-nak a basszertémája készül.
A felvételen valószínű, hogy szintisávok is el fognak bújni, valamint egy-két gitársáv a felismerhetetlenségig el lesz effektezne. Ez még nem biztos, de esély van rá...


2007. február 7.

Frissült a galéria!


2007. január 25.

Ádám a mai napon üvöltötte fel az első demó anyagát Bándon Pallagi Atesz stúdiójában.
Egyelőre kisebb technikai problémáink vannak, mert a hangzáshoz szükségünk lesz egy-két cuccra. A dobalapok kidolgozása elkezdődött...

A következő négy szám fog szerepelni az anyagon: Soul Collector, Seven Faces, The Ghost of Deniyng, Cremation.

Amp Stúdió


2006. december 30.

Pirisi Ákos kolléga segítségével elkezdjük az első demó keverését.
A dobok rögzítése lesz a legfurmányosabb, ugyanis nem lesznek analóg dobok a felvételen. A többi hangszer a hagyományos módszerrel fog felmenni.


Ákos


2006. december 22.

Beindult a fórumgépezet. Ti ezt még nem tudjátok, de hamarosan behirdetjük a honlapot.
A letöltés menüpont sem lesz sokáig üres. Amint ott lesz az anyag, minden kiderül. Addig dolgozgatunk még a legnagyobb titokban...


2006. november 25.

Horváth Ádám meglátogatott minket a próbán, tetszett neki a dolog, és úgy érzi, hogy tudja vállalni az énekesi posztot.

Ádám


2006. november 23.

Megszületett a honlapunk.
HÍREK | TÖRTÉNELEM | SZAVAK | MEGJELENT | CIKKEK | KONCERT | LETÖLTÉS | FÓRUM | KAPCSOLAT | LINKEK

© | 2006 - 2014 | Veszprém| GuilThee | Minden jog fenntartva!


.. .. ..